Uusien jäsenten ilta ja vaihtotori

Vauhtimartat saavat uusia jäseniä joka vuosi, joten erityisesti uusien jäsenten perehdyttämiseen tarkoitettu ilta oli tarpeen järjestää tänäkin syksynä. Illan toiseksi aiheeksi valittiin vaihtotori, mikä houkutteli paikalle myös ilahduttavan määrän vanhoja jäseniä. Teenjuonnin ja pienellä makealla herkuttelun lomassa kävimme läpi Vauhtimarttojen toiminnan periaatteita.

Vauhtimartat on yksi Tampereen marttayhdistyksen viidestä toimintaryhmästä, ja alunperin tarkoitettu alle 40-vuotiaille martoille. Ikäraja ei tosin ole ehdoton, vaan toimintaan voivat osallistua kaikki, jotka Vauhtimartat omakseen tuntevat. Rahoitamme kaiken toiminnan itse, ja pyrimme järjestämään sellaista toimintaa, joka kiinnostaa jäseniämme ja johon mahdollisimman moni voisi osallistua. Kustannukset pyritään pitämään hyvin pieninä, sillä Vauhtimartoissa on paljon opiskelijoita ja lapsiaan kotona hoitavia äitejä.

Vaihtotorin kuhinaa

Vauhtimarttojen marttaillat pidetään joka toisen viikon maanantaina Marttalassa Hämeenpuistossa. Yleensä illan vetäjä on joku jäsenistämme, mutta joskus turvaudumme ulkopuolistenkin apuun. Joka vuoden lopussa jäsenistöltä pyydetään ideoita ja toivomuksia iltojen aiheiksi, ja niistä järjestetään äänestys. Aiheina on ollut vaikka mitä leivän leivonnasta kukkakimpun sitomiseen ja tankotanssiin. Jäsenistöstä koottu johtoryhmä valitsee äänestyksen perusteella aiheet seuraavan vuoden toimintakalenteriin.

Muutaman kerran vuodessa Vauhtimartat järjestävät varainkeruutapahtuman, joista toinen on ollut osallistuminen Tampereen marttayhdistyksen joulumyyjäisiin, Naistenmessuihin. Tarkoitus on, että varainkeruutalkoolaiset vaihtuvat vuodesta toiseen, jotta ketään ei rasitettaisi ylen määrin. Varainkeruu on hyvin tärkeä osa toimintaa, sillä sen avulla mahdollistetaan edulliset ja jopa ilmaiset marttaillat. Varainkeruutapahtumien lisäksi jäsenten toivotaan osallistuvan iltojen järjestämiseen joko vetäjinä, ohjelman järjestäjänä tai teevastaavana. (Yleensä marttaillassa nimittäin juodaan teetä ja syödään jotain hyvää.) On siis hyvin todennäköistä, että jossain vaiheessa jokainen Vauhtimartta saa osallistua toimintaan vastuullisessa roolissa.

Vaihtotorin kuhinaa

 

Vaihtotorin kuhinaa

Toiminnan esittelyn jälkeen oli vuorossa vaihtotori. Marttalan pöydät notkuivat nopeasti kaikenlaisista aarteista, löytyi kankaita, vaatteita, kirjoja, askartelutarvikkeita, astioita ja jopa pesuaineita. Jokaiselle taisi löytyä jotakin. Loput vaatteet ja tavarat toimitettiin hyväntekeväisyyskirpputorille, ja kokonainen kassillinen lankoja lähti matkalle kohti maahanmuuttajanaisten neulontakerhoa. Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut ilta siis tämäkin!

Löytöjä vaihtotorilta

 

Teksti ja kuvat Virve

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s