Vauhtimarttojen helmi-ilta

Syksyn vesisade vaihtui hieman valkeammaksi sateeksi Vauhtimarttojen kokoontuessa Marttalaan lokakuun viimeiseen Martta-iltaan. Teemana oli tällä kertaa helmet ja aiheesta kertoivat Eija, Marianne ja Jenna. Emme suinkaan keskittyneet pelkkään helmien pujotteluun, vaan teimme pujoteltavat helmet itse. Tekniikoita oli valittu kokeiltaviksi kolme.

Ohjeita kuunnellaan.

Polymeerimassahelmet syntyivät muovailuvahan tapaan pehmeästä massasta, joka uunissa kovettamisen jälkeen sopii tavalliseen arkikäyttöön. Muotoiluun voi käyttää vaikka kaulinta tai pieniä piparkakkumuotteja. Polymeerimassasta voi tehdä korujen lisäksi vaikka pieniä leluja tai kuusenkoristeita.

Polymerimassapöytä

Polymerimassahelmi syntymässä

Polymerimassahelmiä paistovalmiina

Hennot ja kevyet paperihelmet syntyivät aikakausi- tai sanomalehdistä ja tekemiseen tarvitaan vain viivoitin, hammastikku, paperiliimaa ja näppärät sormet. Lopputulos päällystetään muutamalla lakkakerroksella. Paperisuikaleiden pyörittely hammastikun ympärille vaati melkoisesti kärsivällisyyttä, mutta lopputulos oli kyllä kaiken vaivan arvoinen.

Paperihelmipöytä

Paperihelmi pyörityksessä

Valmiita paperihelmiä

Kolmantena tekniikkana pääsimme kokeilemaan helmien huovuttamista villasta. Huovutukseen käytettiin värikkäiden huovutusvillojen lisäksi lämmintä vettä ja saippuaa. Saippuan ja veden oikea annostelusuhde alkoi kokeilemalla hiljalleen löytyä ja lopputuloksena oli napakoita villapalloja, joita pudoteltiin mm. kaulakoruksi ja hiuslenkkeihin.

Huovutuspöytä

Villahelmi syntyy

Helmien pyörittelyn lomassa nautiskelimme tuttuun tapaan teetä leivonnaisten kera ja tutustuimme kahteen nuoreen herraan, jotka tulivat tutustumaan Vauhtimarttailuun äitien syleistä käsin.

Teksti Heidi
Kuvat Virve

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s