Joogaa kynttilän valossa

Marraskuun toisena maanantaina kokoontui Marttalaan joukko innokkaita vauhtimarttalaisia perehtymään astangajoogan maailmaan.  Astangajoogatuntia oli lupautunut ohjaamaan Carita, joka ohjaa normaalin päivätyönsä ohella astangajoogaa mm. OM Yoga -koululla ja Kissat-hallilla. Carita kertoi tunnin alussa lyhyesti astangajoogasta ja sen vaikutuksista.

Astangajooga on liikunnallinen ja dynaaminen joogalaji, joka kehittää kehon voimaa ja notkeutta sekä parantaa elimistön aineenvaihduntaa. Fyysisten ominaisuuksien lisäksi jooga rauhoittaa mieltä, parantaa keskittymiskykyä ja itsetuntemusta. Astangajoogassa suoritetaan toistuvia liikesarjoja hengityksen tahdissa, ilman välirentoutuksia. Liikesarjat tuottavat ruumiiseen energiaa, joka lisääntyneen verenkierron ja hien ansiosta johtaa ruumiin puhdistumiseen. Hengitysharjoitukset ovat tärkeä osa astangajoogaa.

Aloitimme joogatunnin aurinkotervehdys A:lla ja aurinkotervehdys B:llä. Aurinkotervehdyksiä tehtäessä tuli heti hieman lämmin olo, mutta se kuuluu asiaan. Aurinkotervehdysten aikana keho lämpenee ja valmistautuu näin ottamaan vastaan tulevia venytyksiä. Seuraavaksi teimme eri asanoita (liikesarjoja) Caritan ohjauksen mukaan joko seisten tai lattialla istuen. Lopuksi lisäsimme lämmintä vaatetusta ja rentouduimme joogamatolla maaten, rauhoittavan musiikin tahdissa. Taisi joku siinä jo torkahtaakin…

Kynttilä
Joogatunti pidettiin kynttilän valossa.

Joogatunnin jälkeen mieli oli levännyt mutta virkeä, ja yhdessä nautitut tuoreet ananaksen-, hunajamelonin- ja mandariininpalat mehun kera kruunasivat leppoisan hetken. Hedelmien ja mehun nauttimisen ohessa puhuimme vielä eri joogalajeista ja kokemuksista niistä mm. hathajoogasta, kundaliinijoogasta, saunajoogasta ja äitiysjoogasta.

Tuli se Marttalan Vauhtimarttojen kaappikin siivottua siinä lomassa yhden aktiivisen vauhtimarttalaisen toimesta. Kiitos siitä!

Teksti Marja
Kuva Virve

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s