Kalligrafiaa ja salaattinyyttärit

Innokkain ja jännittynein mielin päätin suunnata uutena vauhtimarttana elämäni toiseen martta-iltaan. Vauhtimarttojen vuoden ensimmäistä martta-iltaa vietettiin 7.1.2013. Meitä oli koolla reilut 15 vauhtimarttaa ja kaikki olivat varustautuneet kalligrafia-tusseilla illan koitokseen. Aiheenamme oli siis kalligrafia ja meitä tekstauksen saloihin perehdyttämässä oli vauhtimarttojen oma kukkakauppias Meri. Aluksi opettelimme kuinka kalligrafiatussia pidetään oikeaoppisesti kädessä, jotta tekstauksesta tulisi mahdollisimman siistiä ja tasaista jälkeä. Aloitimme aakkosista ja jokaisella oli tarkoitus opetella tekstaamaan oma etu- ja sukunimi. Meri näytti ”taululla” kuinka kirjaimet piirretään ja me muut huutelimme aina minkä kirjaimen kanssa tarvitsimme apua.

Meri näyttää taululla mallia
Meri näyttää taululla mallia.

Taululla Merin tekstaus sujui ammattilaisen ottein loistavasti, mutta itse sain juuri ja juuri tekstattua oman nimeni aikamoisilla ”harakanvarpailla”. Kalligrafia tuntui kuitenkin niin kiehtovalta, että tekstausharjoitukseni eivät varmastikaan jääneet tähän yhteen iltaan, vaan varmasti alan omaksi ilokseni harjoitella tekstausta. Uskon, että itseni lisäksi muihinkin marttoihin puri kalligrafiakärpänen.

Merin mallikirjaimia.
Merin mallikirjaimia.

Kalligrafiaa voi siis käyttää monenlaiseen tarkoitukseen. Tavallisimmin sitä käytetään surukorteissa tai surunauhoissa. Mielikuvitus on rajana mihin kaikkialle voi omia taidonnäytteitään kokeilla. Esimerkiksi hääkutsut, kaikenlaiset kortit, nimikyltit yms. ovat oivia paikkoja kalligrafian hyödyntämiseen. Itse aion tekstata ystäväni syntymäpäiväkorttiin onnittelut, ja jos oikein innostun, niin ehkä jonkun värssynpätkänkin saatan saada tekstattua.

Kalligrafian perustarvikkeita.
Kalligrafian perustarvikkeita.

Martta-illassa ei päässyt myöskään nälkä yllättämään, sillä illan toisena kohokohtana oli runsas salaattipöytä, jonka olivat laittaneet pystyyn illan ”salaattitiimi” ja jokainen vauhtimartta osaltaan toi yhden ainesosan salaattiin. Salaattinyyttäreissä tarjolla oli salaatinlehtien kera mm. erilaisia pähkinöitä, siemeniä, viinirypäleitä, fetajuustoa, raejuustoa, tonnikalaa, salaatinkastiketta, balsamicoa, punasipulia ja varmasti olen jo unohtanut osan herkuista, sillä pöytä oli niin runsas. Lisäksi tarjolla oli myös patonkia ja mehua. Aloitimme vuoden 2013 vauhtimarttailun siis terveellisin herkuin!

Salaattipöydän antimia.
Salaattipöydän antimia.

Tunnelma martta-illassa näin uuden martan näkökulmasta oli innostunut ja keskustelu kävi vilkkaana. Olen iloinen siitä, että olen saanut liittyä iloiseen ja innostavaan vauhtimarttojen joukkoon!

Teksti Heidi L.
Kuvat Virve

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s