Sushi-ilta Marttalassa

Mikä muu ruoka yhdistää esteettisyyden, trendikkyyden ja terveellisyyden yhtä hyvin kuin Japanista kaikkialle maailmaan levinnyt sushi? Meillä Vauhtimartoilla oli ilo ja kunnia valmistaa sushia Virpin taitavalla opastuksella.

Aikaansaannokset pöydässä

Aluksi Virpi kertoi meille sushiin liittyvistä rituaaleista ja yleisestikin japanilaisista ruokatavoista. Itse opin useita uusia asioita, esim. nigiri-sushi tulisi dipata soijakastikkeeseen päällipuolelta, ei riisipuolelta. Tosin Virpi totesi, monen helpotukseksi, että syöntitapa on meillä toki vapaa!

Kuhinaa keittiössä

Marttalan keittiössä kävi melkoinen kuhina, kun valmistimme nigireitä, makeja, Californian rollseja ja tamagoyakia (japanilainen omeletti). Ja hauskaa oli! Pian vati vadin jälkeen täyttyi herkullisista kääröistä. Ilta huipentui syömäpuikkojen kilinään ja mitä herkullisimpiin makukokemuksiin.

Makirullia
Gochiso sama deshita! (Kiitos ruoasta!)

Teksti Anne
Kuvat Tea

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s