Cake pops eli kakkutikkarit

Monissa leivontablogeissa on jo pidemmän aikaa vilahdellut mitä erilaisempia versioita cake popseista eli kakkutikkareista, joten Vauhtimartatkin päättivät vihdoin selvittää, miten homma oikein toimii. Kunnia kakkutikkareista kuuluu amerikkalaiselle Angie Dudleylle, joka esitteli ideansa tikun nokkaan kiinnitetyistä suklaalla kuorrutetuista kakkupalloista Bakerella-blogissaan tammikuussa 2008. Idea alkoi levitä, ja suosion sinetöi Dudleyn esiintyminen Martha Stewart show’ssa. Tämän jälkeen Bakerellan jalanjäljillä on kulkenut useita muitakin leipureita ja aiheesta on julkaistu mm. monia kirjoja.

Kakkutikkareita
Kakkutikkareita
Bakerellan Cake pops -kirja
Bakerellan Cake pops -kirja
Kuvia Cake pops -kirjoista
Kuvia Cake pops -kirjoista
Kuvia Cake pops -kirjoista

Kakkutikkareista löytyy monia erilaisia variaatioita. Perinteisin on leipoa ensin kakku, joka murustellaan kulhoon ja joukkoon sekoitetaan tuorejuustoa. Tästä massasta pyöritellään palloja, jotka saavat jähmettyä jääkaapissa. Tämän jälkeen palloihin työnnetään tikku ja ne kuorrutetaan suklaalla ja koristellaan esim. nonparelleilla. Vaihtoehtoisesti pallot voi valmistaa kekseistä tai vaikka valmiista donitsipalloista. Leivontatarvikeliikkeet myyvät myös tarkoitukseen kehitettyjä ”popcakekoneita” ja leivontamuotteja.

Ensin murustetaan kakkupohja kulhoon.
Ensin murustetaan kakkupohja kulhoon.
Taikinaa sekoitetaan.
Sitten lisätään tuorejuusto ja taikina
sekoitetaan sähkövatkaimella tasaiseksi.
Massasta pyöritellään palloja.
Massasta pyöritellään palloja.

Me pitäydyimme kuitenkin perusteissa eli valmistimme kakkutikkarit itse leivotusta suklaakakusta ja tuorejuustosta (Ulla Svenskin ohjeen mukaan: http://blogit.iltasanomat.fi/liv/2013/01/13/kakkutikkarit/ ). Kuorrutuksessa käytimme tavallista leivontasuklaata sekä suklaan kaltaista, kuorrutusnapeista sulatettua kuorrutetta ja koristeina erilaisia strösseleitä ja kookoshiutaleita sekä sokerimassasta tehtyjä pikkukukkasia.

Koristelutarvikkeita
Koristelutarvikkeita
Kuorrutteet sulatettiin juomalaseissa mikrossa.
Kuorrutteet sulatettiin juomalaseissa mikrossa.
Tikkari kastetaan sulaan suklaaseen.
Tikkari kastetaan sulaan suklaaseen.
Valmiita tuotoksia
Valmiita tuotoksia

Lopputulos oli varsin näyttävä, ottaen huomioon, että suurin osa taisi olla asialla ensimmäistä kertaa!

Teksti Eija
Kuvat Virve

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s