Niska-hartiahuolto

Tällä kertaa monilahjakkaasta joukostamme Heidi piti meille illan omaan erityisosaamisalueeseensa liittyen. Heidi on nimittäin fysioterapeutti, ja illan aiheena oli jokamartan niska-hartiahuolto.

Heidi demonstroi

Aluksi Heidi kysyi, kuinka monella meistä on joskus niska-hartia-alueen kiputiloja, ja jokaisen käsi nousi. Seuraavaksi hän kysyi, mikä niihin on syynä. Syitä löytyi monia, yksipuolinen työasento, huono nukkuma-asento, hankala imetysasento jne. Seuraavaksi mietimme, mikä vaivoja helpottaa, ja marttoja auttavat erilaiset jumpat, sauvakävely ja hyvät tyynyt. Periaatteena oli siis se, että vaivoja aiheuttavat staattiset asennot ja niihin auttavat dynaamiset harjoitteet.

Dynamiikkaa pääsimme seuraavaksi harjoittamaan Heidin laatiman Vauhtimartan niskajumpan avulla. Mukana oli kahdeksan liikettä, jotka harjoittavat eri tavoin niskan, lavan, yläselän ja -raajojen aluetta. Samalla kuulimme, että harjoitettu lihas voi -ttamatonta paremmin jo lepotilassakin, koska paremman verisuonituksen takia lihas saa helpommin happea ja ravinteita.

Kuvassa selän lihaksia
Selän lihaksia

Seuraavaksi pääsimme hemmotteluosioon. Pienen ihanan tytön kaksi viikkoa tuore äiti Johanna, joka on Rostedtin ylellisten thaimaalaisten spa-tuotteiden maahantuoja, sponsoroi iltaamme luksushierontatuotteita. Saimme ensin tuoksutella useista vaihtoehdoista jokaiselle mieluisimman hierontaöljyn. Jasmiiniöljy saa tuoksunsa aidoista jasmiininkukista ja oli allekirjoittaneen valinta. Heidi ohjasi meille niska-hartiahieronnan, jonka teimme toinen toisillemme. Hierottavana olo oli seesteistä arjen yläpuolella leijumista. Rentoina ja hemmoteltuina pääsimme vielä teelle ja muffinsseille sekä karjalanpiirakoille.

Teksti ja kuvat Tea

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s