Herkkubrunssin tunnelmia ja reseptit

Toukokuun Ravintolapäivänä järjestimme Herkkubrunssin, joka osottautui jälleen varsinaiseksi menestykseksi. Suuret kiitokset kaikille kävijöille! Herkkujemme ohjeita kyseli muutamakin asiakas, ja tässä ne vihdoinkin nyt ovat, olkaa hyvät. Ravintolapäivän hyörinää DSC_0315

Pulled pork leivinuunissa

2 kg porsaan suolalapa-palaa Aseta porsaan suolalapapala (n. 2 kg, sis. luu, rasva ja nahka) kannelliseen uunipataan nahka ylöspäin. Hauduta leivinuunissa n. 100C yön yli, n. 8-12 tuntia, kunnes liha on ylikypsää. Jäähdytä ja poista luu, nahka ja näkyvä rasva. Revi haarukalla lihasta pieniä säikeitä. Ennen tarjoilua mausta lihasäikeet halutessasi bbq-kastikkeella, ja lämmitä uunissa korkeassa lämpötilassa (250-275 astetta, grillivastuksen alla) n. 10 min tai kunnes liha saa hieman väriä.

Kurpitsansiemenleipä (16 palaa)

5 dl vettä 3 dl kaurahiutaleita 1 ps kuivahiivaa 1 dl kurpitsansiemeniä 1 dl auringonkukansiemeniä 1 ½ tl suolaa 2 rkl hunajaa tai siirappia 1 dl rypsiöljyä n. 8 dl vehnäjauhoja Pinnalle: vettä, kaurahiutaleita, auringonkukansiemeniä Sekoita 42-asteiseen veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kumoa se leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi. Kohota liinan alla lämpimässä n. 40 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sivele taikinan pinta vedellä, ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja auringonkukansiemeniä. Leikkaa levy neliöiksi. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

BBQ-kastike (24 annosta)

2 dl colaa ½ dl ketsuppia 1 limetin mehu 2 rkl ruokosokeria 2 rkl punaviinietikkaa ½ sipuli 4 valkosipulinkynttä savusuolaa tai suolaa mustapippuria 1 prk tomaattipyreetä 1 kuivattu pieni chili Silppua sipuli, valkosipuli ja kuivattu chili (kannattaa säädellä chilin määrää oman maun mukaan). Laita kaikki ainekset kattilaan, keittele maltillisella lämmöllä reilu puoli tuntia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. (Ohje: http://divaaniblogit.fi/suolaajahunajaa/tag/pulled-pork-resepti/)

Majoneesi Bamixilla

2 munaa n. 3 ½ dl esim. rypsiöljyä 1 tl dijon-sinappia n. 1 rkl sitruunamehua (muutama tippa valkoista balsamicoa tai viinietikkaa) hyppysellinen valko- tai mustapippuria ripaus suolaa Riko munat kapeahkon kannun pohjalle. Niiden päälle sinappi, suolaröpsäys, pippuriripsaus ja sitruunamehu. (Jos haluaa etikkaisempaa majoneesia, niin tähän kohtaan lisäksi myös balsamicoa/viinietikkaa oman maun mukaan.) Lopuksi kaikki öljyt varovasti. Jäävät munien päälle kerrokseksi. Bamix (mikä tahansa muukin sauvasekoitin käy), jossa vatkausterä, työnnetään varovasti kannun pohjalle munakerrokseen. Käynnistetään ja annetaan käydä munakerroksessa hetken aikaa. Aletaan nostaa pikkuhiljaa terää ylöspäin. Kun ollaan pinnalla, majoneesi on valmis. Jos ei tunnu tarpeeksi paksulta, lisätään öljyä surutta ja pöristellään vielä Bamixilla lisää. (Ohje: http://krisuh.wordpress.com/ruoka/helppo-majoneesi/)

Munakokkeli (8 annosta)

6 munaa 4 dl maitoa 2 dl kermaa vajaa 1 tl suolaa mustapippuria Vatkaa munat ja maito vaahdoksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada neljään isoon uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 35–50 min. Jos kypsennät kokkelin pannulla, laita puolet vähemmän nesteitä!

Papukastike (15 annosta ×2)

n. ½ dl öljyä 2 sipulia 2 valkosipulia 2 prk kidneypapuja 2 prk kuorittuja tomaatteja 2 maustekurkkua 4 tl chiliketsuppia mustapippuria paprikajauhetta suolaa Laita öljy, pilkottu sipuli ja puolikkaat valkosipulin kynnet pannuun kuullottumaan. Huuhdo kidneypavut ja lisää pannuun. Sekoita ja lisää kuoritut tomaatit. Sekoita ja töki hieman tomaatteja, niin ne hajoavat nopeammin. Lisää pieniksi paloiksi pilkottu maustekurkku ja chiliketsuppi sekä mustapippuri, paprikajauhe ja suola. (Ohje: http://kasvis.fi/sivusto/2008/11/08/papukastike/)

Rapsakka kevätsalaatti (6 annosta)

500 g varhaiskaalia vajaa 1 tl suolaa rouhittua valkopippuria 1 tl etikkaa puolikas punaista paprikaa 1/3 ruukkua tuoretta oreganoa 1,5 rkl oliiviöljyä Leikkaa kaalista ohuita suiroja perunankuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia. Valuta liemi pois kulhon pohjalta. Lisää kaalin joukkoon pieneksi paloiteltu paprika, oregano ja öljy. Sekoita, maista suola ja lisää tarvittaessa, tarjoa.

Marjainen fruitie (5 annosta)

2 banaania 1 l appelsiinimehua 2 dl kohmeisia marjoja Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita. Tarjoile heti.

Sitruuna-rosmariini-pannacotta (5 annosta)

1,5 dl kermaa 1,5 dl maitoa 0,6 dl hyytelösokeri Multia 0,5 tl dl vaniljasokeria puolikkaan sitruunan kuorta 1 rosmariininoksa Laita kattilaan kerma, maito, sokerit, sitruunankuori ja riivityt, kevyesti silputut rosmariininlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Nosta liedeltä ja anna seoksen jäähtyä noin puoli tuntia. Siivilöi seos ja kaada se jälkiruoka-astioihin (0,75 dl/annos). Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.

Puolukkamousseleivokset (120 pientä tai 60 normaalikokoista leivosta)

Pohja: 500 g margariinia tai voita 4 ½ dl sokeria 3 munaa 11 ¼ dl vehnäjauhoja Mousse: 4 dl vispikermaa 400 g maustamatonta tuorejuustoa 2 prk (500 g) rahkaa 300 g puolukkaa soseutettuna 2 tl vaniljasokeria 4 dl sokeria (vähemmän mikäli puolukoissa on sokeria) n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten ja lopuksi jauhot. Painele taikina pieniin leivosvuokiin ja paista 175 asteessa noin 10 min. Anna jäähtyä. Valmista puolukkamoussetäyte: vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, rahka, sokerit ja puolukkasose sekä vaniljakreemijauhe. Pursota täytettä leivospohjille ja koristele halutessasi sokerimassasta tehdyillä kukilla tai muilla haluamillasi koristeilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s