Tyllat tanaan, nyt leivotaan kuppikakkuja!

Tyllat tanassa
Tyllat tanassa

Marttasyksyn ensimmäinen kerhoilta on koonnut paikalle tuvan täydeltä tytsyjä. Tulijoita olisi ollut vieläkin enemmän, mutta Marttojen havaintokeittiön tilat eivät suostu antamaan myöten. Suuri suosio johtuu eittämättä lupauksesta makeista cupcakeista mutta varmasti myös siitä, että moni kaipaa kesätauon jälkeen jo martta-aktiviteetteja.

Teoriaosuus – pala kakkua?

Cupcake-illan vetää jäsenemme Eija, joka tunnetaan Vauhtimarttojen keskuudessa melkoisena sokerileipurina, jolta luonnistuvat jos jonkinlaiset väkerrykset. Alkuun saamme hyviä vinkkejä kuppikakkujen tekemiseen ja välineiden valintaan. Vaikka kakkutaikina lusikoidaan paperisiin vuokiin, vuoat kannattaa kuitenkin sujauttaa muffinipellin pesiin, sillä siten kakkuset pysyvät kauniisti muodossaan. Siistin lopputuloksen voi varmistaa pursottamalla taikinan vuokiin pursotinpussilla. Söpöillä vuoilla saa lisää näköä jo ennestään koreisiin kakkuihin.

Vuoat valmiina
Vuoat valmiina

Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku

Eija on valinnut kokeiltavaksemme neljä erilaista kuppikakkuohjetta. Vaniljaiset kuppikakut tehdään pikkuvuokiin, banoffee-kuppikakut makeutetaan banaanilla ja dulce de leche -kinuskilla ja ananaskuppikakkujen taikinasta taas voi soveltaa perusohjeen cupcakeihin jättämällä ananasmurskan pois. Oma ryhmäni pääsee kokeilemaan näyttävän punaisten red velvet -kuppikakkujen tekemistä. Havaintokeittiö herää henkiin, kun naiset viimein päästetään irti. Jauhot pöllyävät ja sähkövatkaimet surraavat. Pian uunin lämpöön jonottaakin jo peltikaupalla nättejä nökkösiä.

Aineksia
Aineksia
WP_20130902_006
Taikinaa ja täytettä vuoissa.
Vuoat valmiina
Vuoat valmiina

Kuppikakku päältä kaunis

Kuppikakkujen juju on tietenkin komeassa koristelussa. Kuorrutteiksi Eija on valinnut perusvoikreemin sekä tuorejuustoa sisältävän kuorrutuksen ja varannut niiden värjäämiseen elintarvikevärejä. Kuorrutus on syytä vatkata tanakaksi, jotta se ei valu kuppikakun päältä pois. Pursotusta taas voisi kutsua jo omaksi taiteenlajikseen. Pikkuhiljaa työpöydille alkaa kerääntyä valmiita, pastellisen söpöjä cupcakeja. Sitten vain teepannu kuumaksi ja maistamaan. Neljän äkkimakean kuppikakun syöminen osoittautuu mahdottomaksi tehtäväksi, joten tyydyn suosiolla lusikoimaan suuhuni vain maistiaispalat kustakin. Herkullisia kakut toki ovat, mutta ah, miten sokerisia! Onneksi loput voi kuljettaa kotiin rasiassa ja nauttia seuraavana päivänä, kun makea taas maittaa.

Pursotusta
Pursotusta
Valmiita herkkuja
Valmiita herkkuja

 

Teksti Jenna
Kuvat Marjukka

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s