Roska-askartelua

8- sakara

Maanantai-illan 11.11. marttaillan aiheena oli roska-askartelu. Ennakkotehtäviin kuului ottaa mukaan seuraavat tarvikkeet: sakset, korttipohjia, valkoisia C5-tai C4kokoisia käytettyjä kirjekuoria, wc- tai talouspaperin hylsy(jä), viilipurkin kansi(a), tölkkiklipsuja (vähintään 10), haaraniitti tai neppari, karkkipapereita (esim. Omar, Fazerin parhaat jne), virkkuukoukku (mieluiten nro 1,5-2), A4-kokoinen tai mielummin vähän isompi taustapahvi, jouluisia mainoslehtiä, vanhaa joulupaperia tmv. ”roskapaperia”.

Hmm. Näistä ei voinut seurata muuta kuin hauskaa puuhasteltavaa illan iloksi. Niimpä reilut kymmenkunta marttaa saapui erilaisine tarvikkeineen vastaremontoituun Marttalaan. Innolla odotimme, mitä kaikkea uutta voi tehdä paperi-, pahvi- ja metalliroskista. Näin uutena vauhtimarttana oli myös kiva tutustua marttalan tiloihin, varsinkin uudistunut keittiö oli ilon aiheena.

Katjalla ja Petralla oli valmiina mukana 11 hauskaa ideaa erilaisista jouluaskarteluista. Kortteja, tähtiä, kuusia, jopa hienot sukset. Ajatuksena oli, että jokaisen ei tarvinnut tehdä jokaista askartelua, vaan kukin voi valita mieluisensa. Niimpä sitä sitten valittiin.

En olisi ikinä kuvitellut kerääväni tölkinklipsuja koko edeltävän viikonlopun. Sukulaisten tölkkivarastot tuli käytyä läpi ja kuljin nenä maassa noiden tölkinklipsujen löytämisen toivossa. Variksen vikaa siis joka martassa. Jokatapauksessa yhteen koristeeseen tarvittiin 10 klipsua (enemmän tai vähemmänkin olisi voinut laittaa, mutta tästä tuli sellainen ”sopivan” kokoinen). Klipsut virkattiin toisiinsa kolmella kiinteällä silmukalla, niin että se kauniimpi pää klipsusta jäi näkyviin. Lopuksi päät liitettiin yhteen ja virkattiin ketjusilmukoin ripustusnaru koristeeseen. Ja avot! Hieno koriste kuuseen, oveen, tai mihin vaan, oli valmis. Aikaa kului (ensimmäisten pähkäilyjen ja purkamisten jälkeen) vain viitisen minuuttia. Näistä klipsuista voisi jatkojalostaa vaikka mitä. Ompa näistä tehty kaikenlaista aina kassista korsettiin asti.
Klips Bling, bling

Aaltopahvista sai tehtyä kauniita sydämia, helposti ja nopeasti. Ketjusilmukoista ripustusnaru ja sydämiä joko rimpsuun tai yksittäin. Kaunista.

Aaltopahvisydämiä

Yksi askarteluista oli jogurtti- tai viilipurkin kannesta tehty tähti. Kanteen leikattiin neljä viiltoa ja ne pyöritettiin kynän kanssa sakaroiksi. Jostain kumman syystä omat sormeni eivät taipuneet tähän, vaan tyydyin katselemaan muiden tähtiä… Tähden saattoi kiinnittää joko korttiin tai sitten ripustaa langasta roikkumaan.

Erilaisia tähtiä saattoi tehdä myös muustakin materiaalista. Petra näytti, miten paperista/tapetista/kartongista leikataan hieno kuusisakarainen tähti. Ensin osat leikattiin neliöksi, jonka jälkeen se taitettiin kolmioksi ja siihen leikattiin muutamia viiltoja. Sen jälkeen viiltokohdat yhdistettiin niin, että siitä muodostui hauska ”pyörylä”. Näitä väkerrettiin 6 kappaletta. Sen jälkeen kaikki ”pyörylät” niitattiin rimpsuksi, ja yhdistettiin vielä päistä toisiinsa. Tämä askartelu vaati hetken mietintää, mutta lopputulos oli mitä loistavin. Parhaiten toimii paksummasta paperista- siis kartongista tai tapetinjämistä. Näistä tähdistä inspiroituneena jatkojalostin kotona vielä toisenlaisia tähtiä. Kahdeksalla sakaralla.

Kiemuratähti

Tavoitteena tällä illalla ehkä olikin inspiroitua ja saada virikkeitä roska-askarteluun. Oli kyllä kerrassaan mukavaa ja mahtavaa.  Kiitos Petralle ja Katjalle virikkeistä. Teevastaavana toimi Jenna ja Kristiina oli leiponut aivan mielettömän ihanan Sitruunakakun. Mmm. Ei mikään kuivakakku todellakaan. Näitä lisää. Siis askarteluja ja kakkuja:)

Teksti ja kuvat: Sanna Vv

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s