Hei hoi hauki!

Vauhtimartat kokoontuivat maanantaina 28. ja tiistaina 29.10. Pirkanmaan Marttojen opetuskeittiöön opettelemaan kalan käsittelyä ja valmistusta Martan kalapöydän merkeissä. Toiveissamme oli tutustua pääasiassa kotimaiseen kalaan tarjouslohen sijasta. Ainakaan tiistain kurssilaisista kovin moni ei myöntänyt syövänsä kalaa suositeltua kahta kertaa viikossa, joten toiveikkain mielin odotimme illan annilta parannusta tähän asiaan. Opettajanamme oli tuttuun tapaan Tuula, joka kertoi aluksi kalan terveysvaikutuksista ja kalan käsittelystä. Sitten pääsimmekin reseptien pariin, ja kullekin arvottiin resepti, jota pääsi kokeilemaan.

Kaloja

Tämän jälkeen ihmettelimme Tuulan näyttämänä kalan perkaamista ja fileointia, ja sitten saimmekin tehdä itse perässä! Ensimmäisenä ihmeteltiin, että mikäs näistä nyt on se kuha, siika ja hauki, ja tämän jälkeen kaikki halukkaat saivat kokeilla fileointia, jotkut myös suomustusta. Sitten olikin ruoanlaiton vuoro: valmistimme kalaruokia muruhauesta pestokuhaan ja pikantista savulohikeitosta siikatahnaan. Herkullista oli, jälleen kerran!

Tuula opettaa

Fileointia

Kalaa pannulla

Kalaa pannulla

Valmiita ruokia

Valmiita ruokia

Teksti Eija
Kuvat Marjukka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s