Miniryijyilta

Vuoden ensimmäisen marttaillan aiheena oli miniryijyn tekeminen. Marjukan opastamana pääsimme tutustumaan ryijyn ompelemisen perusteisiin. Hän esitteli meille ryijyn tekemiseen tarvittavat työvälineet ja kertoi, mitä kaikkea ryijymateriaalipakkauksesta yleensä löytyy. Kaikki olivat tuoneet mukanaan villalankoja, joita käyttäen jokaisen martan oli määrä toteuttaa oma, n. 30 x 30 cm kokoinen miniryijy. Marjukka kertoi, että villalangan lisäksi ryijyn ompelemisessa voi käyttää myös esimerkiksi pellavalankaa tai paperinarua.

IMG_2950

Saimme huomata, että jo pienenkin ryijyn tekemisessä on iso työ vaikka tekniikka itsessään ei ole erityisen vaikea. Kovin montaa nukkariviä ei illan aikana ehtinyt valmiiksi saada, mutta toivottavasti mahdollisimman moni martta innostuu tekemään ryijyn loppuun asti kotioloissa. Valmiista miniryijyistä on tarkoitus koota isompi kokonaisuus, mahdollisesti Marttalan seinälle laitettavaksi.

IMG_2945

IMG_2960

Miniryijyillan yhteydessä järjestettiin myös salaattinyyyttärit. Jokainen paikalle tulija toi mukanaan haluamansa salaattiaineksen, esimerkiksi tomaattia, tonnikalaa, krutonkeja, pähkinöitä, viinirypäleitä. Illan teevastaavat loihtivat sitten näistä aineksista houkuttelevan salaattibuffetin. Salaatti oli todella herkullista, ja saatiinpa ”jälkiruoaksi” vielä taatelikakkuakin.

IMG_2958

Teksti ja kuvat: Laura

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s