Sokerimassaa ja sorminäppäryyttä

Helmikuun ensimmäinen marttailta sujui kakunkoristelun merkeissä. Kakkuateljeen Marja oli opastamassa pursottamisen ja sokerimassakoristeiden saloihin. Reilut 20 marttaa olikin paikalla käyttämässä luovuuttaan ja sorminäppäryyttään kakkujen koristelussa. Kuva
Kuva

Ensin tsekattiin oikea tekniikka ja erilaiset tyllat. Tarjolla oli viittä eri tyllamallia. Oli kierretähti-, ruusu-, pallo-, ”siili”- ja lehtityllaa. Ja eikun pursottelemaan. Harjoittelupursotuksissa käytettiin tuorejuustoa. Leivinpaperille syntyi alkuun aika naurettavia kasoja (johtui varmaankin liian jämäkästä massasta), mutta lopussa kiitos seisoi, ja ruusut, siilit, ”80-luvun voipallot” ja lehdet onnistuivat. Naurua kyllä riitti. Pursottaminen on aikas hauskaa hommaa. Tässäkään asiassa kukaan ei ole seppä syntyessään. Harjoitus tekee mestarin.

Kuva

KuvaKuvaKuvaKuvaKuva

Kun tuorejuustot oli muutamaan kertaan kaavittu pöydästä ja pursotettu uudestaan, otettiin sokerimassapaketit pyöritykseen. Ja voih, mikä uusi maailma siitä aukesikaan! Marjalla oli mukanaan kaikenlaisia koristelutarvikkeita. Oli metalli-, silikoni- ja painokuvamuottia. Oli erilaisia pieniä lastoja, rei’ittimiä, tähtikuviopäätä ja niin edelleen. En ollut edes tiennyt tällaisten olemassaolosta. Saatika niiden nimiä. Myös ruusuja tehtiin. Olo oli kuin pienellä lapsella muovailuvahoja käsitellessä. Saimme todella paljon uusia vinkkejä, ideoita ja apuja koristeluun. En ollut tajunnut sitäkään, että nämä sokerimassakoristeet kestävät tosi kauan. Niitä voi väkertää jo puoli vuottakin aiemmin, ennen tarvetta. Leivinpaperille syntyi toinen toistaan hienompia luomuksia.

KuvaKuvaKuvaKuva
Lopuksi juotiin teet ja syötiin itsekoristeltuja herkkuja. Ja jokainen matkasi kotiin mahtavat ja huikeet idikset mukanaan! Huippua.

Teksti: Sanna

Kuvat: Sanna ja Jenna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s