Punottujen rannekorujen lumoissa

Juuri ennen pääsiäistä kokoonnuimme Marttalaan opettelemaan punottujen rannekorujen tekemistä. Illan vetäjät, Virve ja Jenna, olivat etsineet meille valmiiksi erilaisia malleja ja ohjeita. Virve opasti meitä langasta punottavien rannekorujen tekemisessä, Jennan malleissa materiaalina käytettiin nahkanarua. Sekä langasta että nahkanarusta punottaviin koruihin oli mahdollista halutessaan lisätä koristeeksi myös helmiä.

IMG_3172

Langasta punottavat mallit olivat useammallekin martalle tuttuja teini-iästä, mutta tekniikka oli vuosien saatossa päässyt unohtumaan. Alun epävarmuuden jälkeen punominen alkoi kuitenkin sujua ja tulosta syntyä. Silti yleinen näkemys oli, että teini-iässä rannekorujen punominen oli ollut jostain syystä paljon helpompaa.

Nahkanarusta punotut rannekorut olivat paikalla olleille vähemmän tuttuja. Punominen nahkanaruilla oli teknisesti käytännössä samanlaista kuin langoilla punominen, mutta lopputulos oli ehkä hieman enemmän ”rock”. Nahkanaru on materiaalina lankaa jäykempää, mikä asettaa tiettyjä rajoituksia punomistekniikoille.

IMG_3162

Illan kuluessa saatiin aluilleen useita upean värikkäitä ja näyttäviä rannekoruja sekä langasta että nahkanarusta. Kyllä näitä kelpaa sitten valmiina kesällä ranteessa kuljetella!

IMG_3169

IMG_3171

IMG_3178

Teksti ja kuvat: Laura

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s