Gaalailua

Kuva

Vauhtimartat täytti täydet kymmenen vuotta 19.4.2014. Juhlan kunniaksi järjestettiin gaalailta lauantaina 26.4. klo 18 Finlaysonin palatsissa. Iltaan saapui kolmisenkymmentä Vauhtimarttaa parhaat päällä. Bling blingiä, kansallispukua, pikkumustaa, iltapukua,
MinnaParikkaa. Rouhein asukokonaisuus oli ehdottomasti tämä. Parasta Vauhtimartalle.
Kuva
Ilta aloitettiin kilistelemällä 10- vuotiaalle ja tietenkin syömällä. Menu oli todella herkullinen. Tunturirieska- lohirullia, savusiikamousse Croustadeja,  savuhärkäpaisti Canapeet. Marinoituja kasviksia, vihersalaattia ja kreikkalaista salaattia. Ja coctailpyöryköitä. Iloinen puheensorina täytti ruokasalin. Kerrankin päästiin valmiiseen pöytään.
Kuva
Ruokailun (ja santsikierrosten) jälkeen allekirjoittanut esitti muutaman musiikkinumeron. Musikaalisävelmiä ja suomalaista tunnelmaa. Päättäen session Jäätelökesä- lauluun, johon kaikki saivat liittyä. Tästä syntyikin idea Marttakuoron perustamisesta. Tai sen henkiinherättämisestä. Lauluintoisia naisia oli paikalla sankoin joukoin. Musiikkiesityksen jälkeen juotiin tietenkin kahvit ja syötiin valkosuklaapannacottaa marjojen kera. Ja asettauduttiin ryhmäkuvaan.

Kuva
Kuvauksien jälkeen saimme kuulla puheenjohtajien tervehdyksiä. Vauhtimarttojen perustaja ja ensimmäinen puheenjohtaja Marianne kertoili hauskasti, miten perustamiskokouksessa syksyllä 2004 yhdeksän nuorta naista päätti kaksi asiaa: yhdistyksessä ei koskaan ryhdyttäisi juomaan kahvia saati neulomaan. (Kahvipäätös on pitänyt – Vauhtimartat kokoontuvat kahden viikon välein ja juovat tapaamisissaan teetä.) Värikkään ja hauskan ”historiikin” jälkeen jokainen puheenjohtaja toi tervehdyksensä. Kuulimme mm. miten erään radiohaastattelun jälkeen martoille oli alkanut sadella treffipyyntöjä. Tai miten joku Vauhtimarttoihin pyrkijä oli ihmetellyt toiminnan kirjoa- tankotanssista karjalanpiirakoihin. Oleellista toiminnassahan on se, että teemme sitä, mikä meistä tuntuu mukavalta, emmekä mieti, mitä martan muiden mielikuvissa ehkä kuuluisi tehdä. Kymmenessä vuodessa toimintaryhmä on kasvanut alun yhdeksästä yhdeksäänkymmeneen. Piirin toiminnanohjaaja jakoi kahdelle perustajajäsenelle Marttojen pronssisen ansiomerkin ja kunniakirjan. Eikä suotta.
Kuva
Yllätysohjelmaa oli tarjolla puheiden jälkeen. Standup- komiikkaa. Ulvoimme naurusta, hykertelimme ja hihittelimme hillitysti ja pyyhimme silmäkulmia Antin loistavan esityksen aikana. Huhhei. Oli kyllä todella hauska ilta. Jokainen sai varmasti myös uusia tuttavuuksia, vanhoja muisteltiin ja uutta suunniteltiin. Seuraavaa täyden kympin juhlaa tuskin malttaa odottaa.
Teksti: Sanna
Kuvat: Jenna, Meri, Sanna
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s