Jokanaisen laki- ja sijoitusilta

Heti synttärigaalan jälkeisenä maanantaina marttaillan aiheena oli laki- ja sijoitusasiat. Vauhtimartat ovat harvoin yritysten vieraana, mutta tällä kertaa sitäkin harvinaisuutta oli tarjolla. Meidät oli kutsuttu Handelsbankenin Tampereen konttorille ”Jokanaisen laki-iltaan.”

Laki-asioiden asiantuntijaksi tilaisuuteen oli saatu Anne Aspelund-Kaikkonen Asianajotoimisto Krogeruksesta. Annen tietorikkaasta esityksestä opimme perusteet lähes jokaista koskettavista lakiasioista: avioehdosta, avioerosta, osituksesta ja testamentti- ja perintöasioista. Näistä monet ovat asioita, jotka kuuluisivat kansalaisen perustietämykseen, mutta kovin moni ei tietoa ainakaan koulusta ole saanut – oppi oli siis tervetullutta. Saimme myös kuulla, että asianajajaan voi ottaa yhteyttä ja kysyä neuvoa maksuttakin – maksut alkavat juosta vasta kun on tehty varsinainen sopimus. Huojentavaa siis kuulla, että yhteyttä voi ottaa epävarmoissakin tilanteissa.

Handelsbankenin puolelta meille oli varattu sijoituspalveluiden esittely. Saimme perustiedot osake- ja korkosijoittamisen eroista. Kieltämättä rahastosijoittaminen alkoi kiinnostaa jossakin kaukana tulevaisuudessa (toivottavasti) siintäviä eläkeaikoja silmällä pitäen. Handelsbanken tarjosi meille myös maukasta iltapalaa. Ilta oli jälleen oikein hyödyllinen ja mukava, kiitokset järjestäjille!

p.s. Kuvia ei tällä kertaa ole, sillä valokuvaaminen oli pankin tiloissa kielletty – ymmärrettävästi.

Teksti Virve

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s