Valoa iltojen pimeyteen

Pimeneviin syksyn iltoihin kaipaa valoa, ja meillä oli Marttalassa tilaisuus tavata valaistuksen asiantuntija Anne Korkala. Korkala on toimittaja jonka erikoisalaa ovat sisustus-, rakennus-, remontti- ja arkkitehtuurijutut. Yhdeksi lempiaiheista on vuosien saatossa noussut valo ja valaistus, josta Korkala on toimittanut muun muassa nettisivuston http://www.kodinvalaistus.fi.

WP_20151026_005

Kirjassa Syty valolle-opaskirja valaisinrakenteluun kerrotaan, kuinka voit itse rakentaa persoonallisia valaisimia, ja millaisia sähkötöitä voit itse tehdä-tietenkin palo- ja sähköturvallisesti.

WP_20151026_011WP_20151026_012

Vauhtimartat saivat esittää etukäteen kysymyksiä valaistuksesta ja illan aikana käsiteltiin muun muassa valaistusta kodin tunnelman luojana, keittiön valaistusta, pistorasioiden paikkoja ja niiden vaihtoa, mitkä ovat parhaat valaisinkaupat lähialueella ja ovatko design-lamput hintansa arvoisia. Anne kehotti myös käyttämään sähkö- ja valaistusalan ammattilaisia apuna valaistuksen suunnittelun ja ongelmien kanssa. Neuvoja löytyy myös Tukesin sivuilta, josta löytyy esimerkiksi kuvallinen ohje sokeripalan vaihtamiseen (kysymys, jota itse olin pohtinut).

Tanja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s