Garderobi-ilta Marttalassa

Harkitse, korjaa ja kierrätä-nämä ovat garderobi-aatteen teesit. Vauhtimartat kokoontuivat 25.1. 2016 Marttalaan tuunaamaan ja oppimaan vaatteiden ja tekstiilien uusiokäytöstä.
Kuulimme illan aikana paljon asiaa mm. vaatteiden kestävyydestä, ekologisuudesta ja eettisyydestä. Lisäksi saimme tietää vaatteiden kierrätysmahdollisuuksista. Itselleni uusi asia oli Nextiili-paja, jonne voi viedä vaatteita ym. materiaalia kiertoon. Sieltä voi myös löytää itselle tarpeellista materiaalia.

IMG_9941
Saimme myös nähdä, miten mm. farkkuja voi paikata ja näin pidentää huomattavasti niiden käyttöikää. Farkuista voi myös tuunata esim. kivoja koristeita.

IMG_9997

Lisäksi meille näytettiin, miten esim. vanhoista T-paidoista voi leikata pitkiä kangaskaistaleita virkkaamista varten, ja mitä kaikkea niistä voi virkata (esim. matto, joka oli virkattu hula-vannetta kehikkona käyttäen, virkattu kori jne.).

Ilta meni mukavasti saaden paljon informaatiota vaatteisiin liittyen, ja jutellen vaateasioista samalla kun saimme itse korjata omia vaatteitamme ja tarvittaessa ohjeita niiden korjaamiseen.

Teksti ja kuvat Pia

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s