Vauhtiksien oluttasting ja syyskokous

Vauhtimarttojen syksy oli jälleen edennyt iltaan, jossa tarkoituksena oli määritellä ensi vuoden suuntaviivat toiminnalle. Syyskokouksessa sovittiin ensi vuoden vastuutehtävistä ja muokattiin johtoryhmää muutamalla uudella jäsenellä. Samassa yhteydessä ideoitiin myös ensi kevään kokoontumisia.

img_5125

Kun virallisempi syyskokous päättyi, aloitimme Vauhtimarttojen pubivisan ja olutmaistelun. Tarjolla oli viittä erilaista Suomessa valmistettua olutta ja bretzeleitä.

Tässä maistelussa olleet oluet:

 

American Lager

Tätä olutta maistoimme ensimmäisenä. Kyseessä oli vaalea, aika helposti juotava olut jopa tottumattomammallekin maistelijalle. Tämä toimi hyvin suolaisen himon herättelijänä.

Tässä virallisempi kuvaus: American Lager 4,5% on runsaasti ja raikkaasti amerikkalaisilla humalajajikkeilla humaloitu, pitkään kypsytetty vaalea täysmallaspohjahiivaolut. Oluen sitrusmaisia ja hedelmäisiä aromeja korostaa sopivan katkera maku. Olut on kuivahumaloitu, suodattamaton ja pastöroimaton.

Keisari Elowehnä

Tähän vaaleaan olueen oli helppo siirtyä American Lagerin jälkeen. Nokian panimo kuvailee olutta sivuillaan näin: Maultaan täyteläinen EloWehnä on viljamainen ja kevyesti hedelmäisen makea. Maussa on tuttua vehnäoluen banaanimaisuutta ja värissä häivähdys suomalaista loppukesän punerrusta.

 

img_5132

 

Humalove Susanna’s Housewarming Saison

Tätä olutta maistoimme kolmantena. Tämän kohdalla havaitsin jo hieman nyrpeämpiä ilmeitä ja olihan jälkimaku aika kitkerä. Ei auttanut muu, kuin syödä lisää bretzeliä ja valmistautua kohti seuraavaa makua.

Alkon kuvaus oluesta: Kinuskinruskea, samea, runsasvaahtoinen, keskitäyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, vehnäinen, hedelmäinen, sitruksinen, hennon mangoinen, mausteinen, raikas

Tuottaja: Humalove Brewing on neljän kaveruksen keväällä 2015 perustama yritys, joka tekee kiertolaispanimona oluita omilla resepteillään muiden panimoiden tiloissa. Lisäksi panimo tuo maahan käsityöläisoluita muualta Euroopasta.

Prykmestar Savukataja

Tätä maistoimme neljäntenä ja maku oli aika mielenkiintoinen. Uskoisin, että tämä olut toimisi erityisen hyvin punaisen lihan kanssa tai lihan marinoimiseen. Maun ensivaikutelmasta tuli mieleen pekoni.

Alkon kuvaus: Kahvinruskea, runsasvaahtoinen, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, karamellimaltainen, savuinen, katajanmarjainen, kevyen havuinen, runsas, lämmin

Prykmestar on paikallista uuskaupunkilaista murretta, joka tarkoittaa panimomestaria.

 

img_5135

Sinebrychoff Porter

Tämä oli oluista viimeinen ja tässä vaiheessa bretzelitkin oli jo syöty loppuun ja oli aika tarkistaa pubivisan tulokset. Lopulta visailun voittaja selvisi vasta ylimääräisen kysymyksen avulla.

Alkon kuvaus oluesta: Musta, runsasvaahtoinen, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, makean maltainen, tummasuklainen, paahteinen, mausteinen, runsas, pitkä

Sinebrychoffin sivuilla kerrotaan tästä oluesta seuraavaa: Portteria valmistettiin Sinebrychoffilla jo 1860-luvulla, tosin suhteellisen pieniä määriä ja lähinnä talvikuukausina. Yhtäjaksoisesti Porteria on valmistettu Sinebrychoffilla vuodesta 1957. Sitä markkinoitiin aluksi Imperial Stoutina.

img_5122

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s