Ohjelmointi-ilta

Marttailussa parasta on uusiin asioihin tutustuminen. Tällä kertaa 7.11. 2016 marttaillan aiheena oli ohjelmointi. Aiheesta meille oli puhumassa it-yrittäjä Antti Syrjä.

Illassa saimme perustietoa siitä mitä ohjelmointi eli koodaus tarkoittaa. Ilta oli oikein avartava, sillä itselläni ei aiheesta ollut juuri etukäteistietoa. Minulle uutta oli esimerkiksi se, että ohjelmointikieliä on useita ja monet ammattilaiset osaavat niistä vain muutamia.

Ohjelmointi perustuu loogiseen päättelyyn ja ongelmanratkaisuun. Matemaattisesta hahmoituskyvystä on apua koodauksessa. Ohjelmoinnissa pitää osata pilkkoa asiat pienempiin osiin.Yksinkertaisena esimerkkinä illan vetäjä kertoi, että nettikaupassa tuotteiden hinta voi olla eri kirjautuneille ja kirjautumattomille asiakkaille. Silloin koodarin täytyy osata eritellä asia niin, että jos kirjautunut asiakas ja tietty tuote niin hinta on x. Jos taas asiakas ei ole kirjautunut ja sama tuote niin hinta onkin y. Todellisuudessa muuttujia saattaa olla useita ja se tekee ohjelmoinnista haastavaa.

Ohjelmoinnissa käytettävää if-else-valintarakennetta
havainnollistettiin martoille sopivalla esimerkillä:

maito-munat

Illan päätteeksi joimme tuttuun tapaan teetä. Ohjelmointi herätti keskustelua vielä teepöydässäkin. Ilta oli mielenkiintoinen, etenkin kun ohjelmoinnin aikaansaannokset näkyvät päivittäin puhelimen näytöllä ja tietokoneella, mutta harvemmin asiaa tulee ajateltua.

Teksti:Elina

Kuva:Antti

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s