Marttojen kahvi-ilta

Marraskuun sateisena maanantaina kävimme tutustumassa Kahvila Taikapapuun ja erikoiskahvien maailmaan. Kahvila Taikapapu sijaitsee Tuomiokirkonkadulla, rauhallisella kävelykadulla, kuitenkin kivenheiton päässä vilkkaalta Hämeenkadulta. Kahvila Taikapapu on idyllinen ja kodikas Tampereen Paahtimon kahvila, jossa meille vauhtimartoille oli järjestetty ihana ja lämminhenkinen yksityistilaisuus.

Saavuttuamme kahvilaan tarjolla oli lämmintä glögiä, jonka parissa odottelimme kaikki ilmoittautuneet paikalle. Iloinen puheensorina täytti kahvilan, kun 15 vauhtimarttaa saapui paikalle. Aloitimme illan herkuttelemalla suolaisella piirakalla ja salaatilla lisukkeineen, jonka jälkeen pääsimme kahdessa erässä tutustumaan kahvilan tiskin taakse.

Kahvila Taikapavun Minna esitteli meille kahvipapuja, joita kahvilassa käytetään mm. kuubalaisia ja perulaisia sekä kahvipapujen erilaisia makuja riippuen siitä mistä ne tulevat.

20161121_192611

Tutustuimme kahvilan ”sydämeen” eli erikoiskahvikoneeseen ja saimme nähdä kuinka yksilöllisesti jokainen kahviannos valmistetaan.

Minna mm. vinkkasi, että kotona kahvia ei kannata kaataa paketista kahvipurkkiin vaan säilyttää kahvi paketissaan. Näin kahvi ei pääse turhaan ilman kanssa liikaa tekemisiin.

Kahvila Taikapavun kahvi jauhetaan jokaista kahviannosta varten erikseen. Minna vinkkasikin, että jos kotona haluaa laadukasta kahvia ja ei omista erikoiskahvikonetta, voi hankkia kahvimyllyn, jolla voi jauhaa kahvipavuista tarvitsemansa määrän kahvia ja keittää kahvin sitten tavallisella kahvinkeittimellä.

 

Kahvilakierroksen jälkeen olikin sitten illan vaikein tehtävä eli valita mitä erikoiskahvia halusi maistaa. Onneksi seinällä oli kahviopastaulu, josta saimme apua asiaan.

20161121_192230

Suosituimmat erikoiskahvit taisivat olla Cafe Noisette, Viennois, Mocha ja Americano.. Ihan varmasti jokaiselle löytyi jotain ja myös kofeiinitonta kahvia oli saatavilla. Erikoiskahvin kanssa oli tarjolla kahta eri suklaakakkua, joten varsin makea ja piristävä iltapala maanantai-illalle. Hyvästi yöunet..:)

 

Teksti: Marja

Kuvat: Tanja

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s