Vuoden 2016 viimeinen kokoontuminen sujui hyvin makeissa merkeissä, sillä teimme makeisia viidellä eri reseptillä. Kyllä itse tehdyissä karkeissa on ihan erilainen tuntu, kuin kaupasta ostetuissa. Listalla oli Dajm, Suklaasalami, Hunaja-pähkinätoffee ja Suolapähkinätoffee. Listalla oli vielä yksi suklaalla päällystetty, pehmeäpohjainen makeinen, mutta sen ohjetta en tullut napanneeksi mukaan.
Oli mukava verestellä nuoruuden muistoja itsekeitetyistä dajmeista ja toffeista. Tällä kertaa keitokset todella kovettuivat, kun kärsivällisyyttä oli hieman enemmän matkassa mukana. Jokainen resepti oli melko yksinkertainen, eikä ainesosia tarvittu montaa. Hunaja-pähkinätofeetahan voisi jopa ajatella terveellisenä herkkuna, koska siinä on niin paljon hunajaa. Makeisten tekemistä kannattaa ehdottomasti kokeilla myös kotona!
Kirjoittanut:
Minna