Yhden illan lukupiiri

Vuoden ensimmäinen ilta vietettiin 16.1.keskustellen valitsemastamme kirjasta joka oli Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää (Me Before You). Kirja ilmestyi 2012 ja suomeksi se julkaistiin 2015. Teos oli kirjailija Jojo Moyesin läpimurtoteos, ja sitä on myyty maailmanlaajuisesti 8 miljoona kappaletta. Kirjasta on kuvattu myös elokuva joka tuli teattereihin 2016.  Iltaa varten luettiin kirja ja/tai katsottiin elokuva.

Kirjan juoni on seuraavanlainen:Louisa Clarken elämä englantilaisessa pikkukaupungissa on läpeensä turvallista ja tuttua. Kun hän aloittaa olosuhteiden pakosta ja vailla aiempaa kokemusta onnettomuudessa halvaantuneen Willin henkilökohtaisena avustajana, hän joutuu kyseenalaistamaan koko entisen elämänsä.

Willin elämä on onnettomuuden jälkeen ollut harmaata – tai pikemminkin mustaa. Ennen hän eli kuin viimeistä päivää, ja nyt hän istuu katkeroituneena pyörätuolissa. Loulla ja Willillä ei ensin näytä olevan mitään yhteistä: Will haluaisi elää elämäänsä tyystin eri tavalla mutta ei voi, Lou taas voisi puolestaan tehdä mitä vain mutta ei uskalla levittää siipiään. Will on katkera, ylimielinen ja oikukas, mutta Lou ei suostu kohtelemaan häntä silkkihansikkain, vaan ottaa tehtäväkseen palauttaa värit ja ilon Willin maailmaan. Kun he vihdoin todella näkevät toisensa ja ymmärtävät mitä eläminen oikeastaan on, on aika tehdä suuria valintoja.

fullsizer

Keskustelun lomassa nautimme ihania skonsseja vadelmahillolla ja kermavaahdolla.

1278041_684132531652845_1671824006_o

Kirjalija Jojo Moyesin muita suomeksi julkaistuja teoksia ovat: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä (suomennettu 2014) ja Kerro minulle jotain hyvää-teoksen jatko-osa Jos olisit tässä.

Jojo Moyesista voitte lukea lisää hänen kotisivuiltaan http://www.jojomoyes.com.

Mitä mieltä kirjasta oltiin? Mielestäni kirja oli viihdekirja, jossa kuitenkin oli vakava, ajatuksia herättävä ja ajankohtainen aihe. Olen lukenut myös aiemmin julkaistun Ole niin kiltti… ja se taas oli superromanttinen viihdekirja jonka ahmi nopeasti. Odotan, että saan jatko-osan kirjastosta sillä on pakko tietää kuinka Louisan käy.

Kiitos Merille illan järjestämisestä ja skonsseista! Tee ensi kerralla enemmän 😉

Kuvat: Kristiina, http://www.jojomoyes.com, teksti: Tanja

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s