Vaihtoehtoja liharuoille

Markkinoille on viime vuoden mittaan rynnännyt koko joukko uusia tuotteita, joiden tarkoitus on korvata liha ruoanlaitossa. Vauhtimarttoja kiinnosti päästä testailemaan näitä ihan omakätisesti, ja tuumasta toimeen, järjestimme maaliskuussa kasvisruokaillan teemalla ”Vaihtoehtoja liharuoille”. Ajatuksena oli sekä tutustua näihin uusiin tuotteisiin että saada mahdollisesti ideoita siihen, miten kotona voisi monipuolistaa omaa ruokalistaa. Testattavina olivat siis Härkis, Nyhtökaura, kikherneet ja pehmeä tofu.


Jakauduimme ryhmiin, ja ryhdyimme tutkimaan täysin vegaanisia reseptejä. Pian keittiössä kilisi ja kolisikin kasviskokkien valmistellessa illallista. Härkiksestä loihdimme paprikan ja sipulin kanssa pyöryköitä. Nyhtökaurasta taas valmistettiin porotonta käristystä, joka sai seurakseen makeita puolukoita. Kikherneistä tuli vegaaninen ”munakas”, ja salaattipuolesta huolehti simppeli vihersalaatti. Kylkiäisenä herkuteltiin perunamuusilla. Silkentofu taipui jälkiruoaksi, kun siihen lisättiin tummaa suklaata ja appelsiinia, ja koko komeus vatkattiin pehmeäksi mousseksi.


Lopuksi ruokailun yhteydessä arvioimme tuotoksia. Kiitoksia kaikki ”lihankorvikkeet” saivat helppoudestaan ja nopeasta valmistuksesta. Suosikit vaihtelivat, mutta positiivisimpia yllättäjiä taisivat olla härkispyörykät ja poroton käristys. Kommenteissa nousi taas esiin se, kuinka yhdessä kokkaaminen ja syöminen on parasta. Ilta oli erittäin onnistunut, eikä kukaan varmasti lähtenyt nälkäisenä kotimatkalle.

Kiitoksia järjestäjille herkullisesta illasta!

Teksti: Sini
Kuvat: Meri

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s