Mahtipontinen kevätkauden päätös

20170522_180252

Vauhtimarttojen kevät on ollut tapahtumarikas ja monipuolisuudessaan vertaansa vailla. Kevään viimeisessä marttaillassa tutustuimme Kalevan kirkkoon, kuuntelimme mahtavaa urkumusiikkia ja lauloimme.

Kalevan kirkko on mahtipontisuudessaan yksi Tampereen hienoimpia nähtävyyksiä. Se on rakennettu 1960-luvulla ja on Reima ja Raili Pietilän käsialaa. Betonibrutalistisen ja siilomaisen ulkomuotonsa vuoksi Kalevan kirkkoa kutsutaan osuvasti myös sielujen siiloksi. Kuvat eivät oikein tee kirkolle oikeutta, joten jos et ole vielä käynyt paikan päällä, kannattaa ehdottomasti käydä.

20170522_180256

Ensimmäiseksi kiipesimme kirkon kellotorniin, josta avautui näkymät lähes koko Tampereen ylle. Tiirailimme Hervannan vesitornia, Tampere-taloa ja ihastelimme sympaattisen kirjavia kerrostaloja. Mikä parempi tapa viettää kevätpäivää kuin katselemalla kaunista kaupunkimaisemaa korkeuksista. Tuuli oli kova mutta betonikaiteiden sisällä oli lämmin tunnelma.

20170522_181913

20170522_181636
Näkymä kirkon tornista

20170522_181645

Alas päästyämme illan vetäjä Sanna Ketola-Laine esitteli meille ammattiaan, koulutustaan sekä urkuja. Tiesitkö, että nykyihmisen lauluääni on madaltunut tai että tai että Kangasalla on ollut urkutehdas? Sanna soitti meille muutamia urkukappaleita ja pääsimme itsekin kokeilemaan soittamista. Eikä lauluakaan ollut unohdettu. Näin kesän korvilla yhteislauluksi valikoitu asiaan kuuluvasti suvivirsi.

Ja koska olemme marttoja, ei passaa unohtaa hyvää keksi- ja mehutarjoilua, joka tarjoiltiin ja nautittiin luonnollisesti kirkon penkeillä. Kiitos järjestäjille ja mukana olleille hienosta illasta.

Pysykäähän kuulolla ja seuratkaa tiedotusta, sillä kesällä on myös tiedossa vapaamuotoista ohjelmaa ja talkoilua. Varsinaiset marttaillat jatkuvat taas syksyllä. Hyvää ja rentouttavaa kesää!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s