Meidän lukupiirimme

Vauhtimarttojen lukupiiri kokoontui maanantaina 18.9. Venlalla Tampereen Tammelassa.

Aiheena oli Margaret Atwoodin ”Nimeltään Grace” (suom. Kristiina Drews), joka kertoo 1800-luvun puolivälissä elinkautiseen vankeuteen tuomitusta 16-vuotiaasta piikatytöstä. Gracen syyllisyys jää lukijalle arvoitukseksi, ja lukukokemus jättää muutoinkin varsin paljon tulkinnanvaraa lukijalleen. Mikäs se parempi kirja Vauhtimarttojen lukupiiriin olisikaan? Kirjassa sivutaan niin rakkautta, lääketiedettä, yksinäisyyttä kuin toivottomuuttakin. Vauhtimartat olivat jälleen yksimielisiä siitä, että lukukokemus kannatti.

Illan tarjoilut olivat jälleen kerran varsin ilahduttavia, sillä lukupiiri toimii pääsääntöisesti vapaamuotoisella nyyttäriperiaatteella. Kaikki vauhtimartat ovat tervetulleita lukupiiriin, eikä aiempaa harrastuneisuutta tarvita. Kaikkien mielipiteet ja kokemukset luetusta kirjasta ovat yhtä kiinnostavia ja kenties lukupiirin parasta antia onkin kuulla, miten monenlaisia ajatuksia kirja voikaan lukijoissaan herättää.

Seuraavan lukupiirin aiheena on tositapahtumiin perustuva Kim Hyuen Heen ”Sieluni kyyneleet”, jossa päähenkilönä oleva pohjois-korealainen agentti saa hallitukselta käskyn ryhtyä tositoimiin, ja mitä siitä seuraa.

Kirjoitti: Venla

Nimeltään Grace

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s