Vauhtimartat tutustumassa cheerleadingiin!

28.1. kokoonnuttiin poikkeuksellisesti sunnuntaina, paikkana oli Ikurin voimisteluhalli ja aiheena cheerleading. 12 vauhtimarttaa osallistui Tampereen Sisu Cheerleadingin Random-joukkueen harjoituksiin.

Tampereen Sisu Cheerleading (TSC) on perustettu vuonna 2009 voimistelujaoston alaisuuteen. Sisussa on noin 100 cheerleadingin harrastajaa ja 13 joukkuetta, joista neljä on aikuisten joukkueita. TSC on keskittynyt erityisesti sekacheerleadingiin eli joukkueisiin ovat tervetulleita niin tytöt ja pojat sekä naiset ja miehet. Random on aikuisten harrastejoukkue, johon ei aiempaa lajitaustaa vaadita. Randomeihin voi paremmin tutustua Instagramissa (https://www.instagram.com/tscrandom/) tai täällä: https://tampereensisu.myclub.fi/flow/events/753419.

Kilpacheerleadingiin kuuluu olennaisesti kuusi osa-aluetta: akrobatia, stuntit, pyramidit, tanssi, huuto ja hypyt.

photo6012644577778969731

Ilta aloitettiin lämmittelemällä ja loppuun kokeiltiin hieman akrobatiaa: kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsilläseisontaa. Kuperkeikat sujuivat kaikilta kuin vanhoilta tekijöiltä!

Tämän jälkeen päästiin kokeilemaan stuntteja eli erilaisia nostoja. Ensin aloitettiin lonkan korkeudelle sijoittuvilla kahdella eri stuntilla: X:llä ja libertyllä.

x2

Tämän jälkeen siirryttiin pykälää korkeammalle tasolle, tehtiin fame-stuntteja. Rohkeimmat nostivat jopa suorille käsille!

x3

Stunttien jälkeen harjoiteltiin perushyppyjä, T-hyppyä ja X-hyppyä. Lopuksi tehtiin vielä lihaskuntoa ja venyteltiin.

x1

photo6012644577778969725

fame3

fame4

fame2

photo6012644577778969732

Illan antina oli ainakin monta itsensä ylittäjää! Todettiin, kuinka paljon haastavampaa aikuisiällä on opetella uusia ”temppuja”, kun itsesuojeluvaisto ja erilaiset kauhuskenaariot astuvat mukaan. Mahtavasti kaikki kuitenkin yrittivät, vaikka varmasti oltiin vähän kauempana omalta mukavuusalueelta. Monelle tuli myös yllätyksenä, että myös cheerleadingin voi aloittaa ihan aikuisiällä.

Kiitokset osallistujille, myös Randomit kiittelivät vauhtimarttoja kiinnostuksesta ja toivottivat tervetulleeksi treeneihin mukaan!

Teksti ja kuvat:Sirkku

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s